Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2009

το σπίρτο, το σπιρτόκουτο …. και ένα τσάφφφ….

Το σπίρτο είναι ένα αναλώσιμο αντικείμενο που ανάβει φωτιά κατ' επιθυμία, υπό ελεγχόμενες συνθήκες.

Ένα τσάφφφφφφφφφ. Μέσα στο μυαλό και σαν το σπίρτο που ανάβει μια σκέψη φωτίζει για λίγο το χώρο του μυαλού. Και είναι που πρέπει πριν το μικρό αυτό σπίρτο καεί και μου κάψει και το δάχτυλο να το χρησιμοποιήσω για τον λόγο που το άναψα.

Μάλλον δεν είναι σκέψη, είναι λογισμός αυτό το τσαφφφ που άλλες φορές επιλέγουμε να κρατήσουμε τη φλόγα του αναμμένη και να την χρησιμοποιήσουμε και άλλες φορές με ένα Φου πρέπει άμεσος να τη σβήσουμε. Έτσι είναι με τους λογισμούς πρέπει να προλάβεις να τους διακρίνεις μέσα σου πριν γίνουν σκέψεις.

Το τσαφφφφ… ο λογισμός, οι σκέψεις, με έφεραν μέχρι εδώ. Πόσα παραθυράκια αλήθεια ανοίγουν με ένα λογισμό και πού μπορεί αλήθεια αυτός να σε οδηγήσει. Για άλλα ξεκίνησα να γράψω και αυτός αλλού με πάει.

Α) Θέλω να αρχίσω μια ανίχνευση περιστατικών μέσα από την Καινή Διαθήκη. Αφορμή το Ματθ Κεφ ιζ΄24-27 χωρίο που με αφορμή τις εκλογές και την πολιτική θέλω να καταπιαστώ μαζί τους, μπας και καταφέρω μέσα μου και από τις πληροφορίες που θα μαζέψω να πάω κάπου μαζί Του. Αυτός ήταν και ο λόγος που δημιούργησα το blog http://anixneusi.blogspot.com/ πιο πολύ σαν πρόχειρο σημειώσεων και αποθήκευση αρχείων παρά για να το βλέπει κάποιος. Μην πάτε να το δείτε δεν έκανα και τίποτα απλά το δημιούργησα …

Β) και ενώ είπα να καταγράψω αυτές τις σκέψεις εδώ. Αυτό το τσαφφφ… ο λογισμός και οι σκέψεις οι οποίες προήλθαν από αυτόν με οδήγησαν στο να διορθώσω γράφοντας τον εαυτό μου το τσάφ δεν είναι σκέψη, είναι λογισμός. Είπα να ψάξω και να γράψω και για τους λογισμούς μερικά πράγματα…

Θα δούμε για την ώρα πρέπει να βρω μια εικόνα για αυτό το στάφφφ … να παλέψω μέσα μου με θεριά ανήμερα για να καταφέρω να μην βαρεθώ να κάνω το απόδειπνο, να, να να… να βαριέσαι κάνοντας μια ακολουθία να ακολουθήσεις τον Θεό. Άλλο να γράφεις για κάτι και να προσπαθείς να το ζήσεις να το μεταφέρεις μέσα στην καθημερινότητα σου. Και άλλο να ζεις και να μιλάς μέσα από αυτό.

_______________________________

Η αναζήτηση της εικόνας με έφερε στο σπιρτόκουτο . Μου θύμισε η περιγραφή της ταινίας με την ψυχή στο στόμα, ένα γνωστό μου και τι ζωή του. ο Θεός να τον βοηθήσει, Νίκο τον λένε.

Από το με την ψυχή στο στόμα στο με την ευχή στο στόμα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Follow by Email