Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Από Άγιον Όρος με αγάπη στον αγαπητό δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη.

Από Άγιον Όρος με αγάπη στον αγαπητό δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη.

Ευλογημένε Στέφανε Χαίρε! 
Θερμές ευχαριστίες για την προσφορά σου. Θυμόμαστε τότε που καλούσες τον άγιο Μόρφου να πει αλήθειες, τότε που είχες τη δύναμη να βγάλεις στον αέρα και τον κύριο Νατσιό, να αφυπνιστεί ο λαός γύρω από θέματα παιδείας , τότε που συμφωνούσατε λέγοντας ότι πάνω από τα πτώματά μας θα περάσετε για να εμβολιάσετε τα παιδιά μας με MRN. 
Θα σου πω δύο λόγια αδελφέ μου! 
Φαίνεσαι ευλογημένος και ασυμβίβαστος, αλλά μου θυμίζεις τον εαυτό μου πρίν τριάντα χρόνια, όταν από ζήλον Θεού, αλλ’ ου κατ’ επίγνωσιν (Ρωμ. ι', 2). 
Έκανα λάθη και γκάφες γιατί νόμιζα ότι τα ήξερα όλα... 
Πρόσεχε αδελφέ τις παγίδες που σου στήνει ο μισόκαλος. 
Τα άκρα δεν βοήθησαν ποτέ, διχασμό και σύγχυση έφεραν μόνο. 
Στις εκπομπές σου (όχι πάντα) φιλοξενείς ευσεβείς αλλά με βλάβη. 
Ρασοφόροι πλανεμένοι που ως άγγελοι φωτός, σπέρνουν στους ανυποψίαστους ακροατές σου καινά δαιμόνια. 
Αδερφέ μου απορώ! 
Δε βρέθηκε κάποιος να σου πει ότι ο π. Μεθόδιος της παλαιάς Μονής Εσφιγμένου έχει πλάνην οικτρά; 
Δεν ξέρεις, ότι αυτός που προβάλλεις, είναι σχισματικός και τυφλωμένος από ζήλο άρρωστο, ανοιχτά πλέον συκοφαντεί τους νεοφανείς αγίους της Εκκλησίας Του Χριστού μας; 
Τι να το κάνεις, αν κάποιος έχει σωστές θέσεις σε θέματα οικουμενισμού και εμβολίων, αλλά είναι εκτός εκκλησίας και βλάσφημος; 
Δεν νομίζω Στέφανε να σε ξαναβαπτισε; ή να σε έπεισε ότι δεν έχεις έγκυρο μυστήριο γάμου... - αυτά δεν τα λέει ανοιχτά ο π. Μεθόδιος γιατί γνωρίζει ότι στο δίχτυ του λίγα ψάρια θα πιάσει-!!! 
Εσύ Στέφανε "τσιμπάς" στις κλάψες του π. Μεθοδίου. 
Μήπως όταν επισκέφθηκες τη σχισματική Μονή, είδες να πεινάνε; μήπως δεν είχαν πετρέλαιο και άλλα απαραίτητα για τις ανάγκες τους; 
Αδερφέ μου πρόσεχε! 
Ο πλανεμένος γέροντας  βρήκε εσένα και τον Καψαμπέλη- Αlert - για άμβωνα, να σερβίρει τo νόστιμο πιάτο με τo δηλητήριο στους χριστιανούς. 
Βέβαια προς Θεού!! 
Προσοχή!! 
Ούτε ποτέ να καλέσεις το άλλο άκρο της παραπληροφόρησης, του οικουμενισμού, τον ουκρανόφιλο και όχι μόνο, τον ανεξέλεγκτο φυτευτό ηγούμενο Βαρθολομαίο της Νεοψευτοεσφιγμένου . 
Συγχώραμε για τήν βαριά κουβέντα αδερφέ αλλά μιλάμε για τήν "πληγή" του Αγίου Όρους και όποιος ξέρει ξέρει... 
Αυτοί οι δύο ηγούμενοι αγαπητέ Στέφανε, είναι πνευματικά άρρωστοι βαριά, τα δύο άκρα, οικουμενισμός και ζηλωτισμός! 
Θέλεις ευλογημένε, να φέρεις στην εκπομπή σου άνδρα πλήρη Πνεύματος ῾Αγίου καὶ σοφίας, να σου μιλήσει έφ όλης της ύλης; Κάλεσε τον π. Θεώδορο Ζήση, γνωστό σε όλους για τους αγώνες του, για την ακρίβεια των ιερών κανόνων. 
Ο π. Θεόδωρος αδελφέ Στέφανε είναι αποτειχισμένος, όμως όπως θέλουν οι ιεροί κανόνες, χωρίς φανατισμό, διχασμό, και αδιακρισίες ( βλ. Επιφάνειος Θεοδωρόπουλος) 
Δυστυχώς αδελφέ μου, δεν προβάλλεις αγωνιστές σωστούς, αλλά ακραίους, που τρέχουν για την προβολή τους, και όχι για τη Δόξα Τού, αλλά για τη δόξα από "λόξα" ! 
Πίστεψαν οι καημένοι ότι είναι ομολογητές youtubers του πληκτρολογίου, της κάμερας και του καναπέ. 
Ας διαβάσουμε τα κεφάλαια περί αγάπης του Αγίου Μαξίμου του Ομολογητού και τότε θα καταλάβουμε πόσο μακριά είμαστε... 
Αδελφέ Στέφανε, πιστεύω να κατάλαβες, ότι τώρα θα πούμε δυο λόγια για τον έτερο πλανεμένο. 
Ο λόγος περί μοναχού Σάββα πρώην Λαυριώτη. 
Ο π. Σάββας λοιπόν, μετά την ψευτοσύνοδο της Κρήτης, δικαιολογημένα διέκοψε το μνημόσυνο του οικουμενιστή Πατριάρχη μας (και καλά έκανε μακάρι να μπορούσαμε και εμείς), αλλά δυστυχώς εκεί που θαυμάζαμε τους αγώνες των Αγιορειτών πατέρων, μετά λύπης είδαμε ότι πρώτος και καλύτερος ο μοναχός Σάββας "καβάλησε το καλάμι" ζαλισμένος από την πολλή ακτινοβολία του υπολογιστή. Τυφλώθηκε και έχασε κάθε διάκριση. 
Μες την τρελή χαρά ελεύθερος πλέον, νιώθει ότι δεν έχει να πάρει κάτι ακόμα από τον καθηγητή π. Θεόδωρο. 
Τού έδωσε εργόχειρο ο σατανάς, και με μεράκι διαλύει οικογένειες, νομίζει ότι όλοι έχουν την πολυτέλεια που έχει αυτός ως μοναχός, ξέχασε ότι οι χριστιανοί έχουν μικρά παιδιά, έχουν παππούδες και γιαγιάδες που περιμένουν την Κυριακή να εκκλησιαστούν .
Αδελφέ Στέφανε, σου γράφω μόνο τα απαραίτητα, ο λόγος περί πλάνης του μοναχού Σάββα είναι ατελείωτος, δύσκολο να συνέλθει ο αδελφός, αμετανόητος προσπαθεί να σπείρει περιττές ενοχές στους πιστούς λέγοντας:

"Μην πηγαίνετε εκκλησία πιά.....! όλοι όσοι μνημονεύουν ανεχόμενοι τους οικουμενιστές επισκόπους τους είναι δειλοί, προδότες και αιρετικοί! Μακριά από αυτούς, μην έχετε κοινωνία μαζί τους" 
Μα.... π. Σάββα και πού να πάμε εκκλησία; Εδώ δεν έχουμε αποτειχισμένο στο νησί, στο χωριό στην πόλη μας..." 
"Τότε μήν πάτε πουθενά λέει ο "φωστήρας" της ανυπακοής. 
Μα η γιαγιά με το εγγόνι θέλουν να τους πάμε εκκλησία. 
" Ντροπή" λέει ο μοναχός, επιτρέπεται να μη γνωρίζουν θεολογία; 
Θα μου πεις τώρα Στέφανε, μα και τον π. Θεόδωρο καθηγητή θεολογίας, ο Σάββας τον απέρριψε γιατί όπως λέει "Ο π. Θεόδωρος έχει κάνει ψευτοαποτείχιση light όχι τη δυνατή, την υποχρεωτική, που έχω κάνει εγώ" 
"Τι ξέρει τώρα ο π. Επιφάνειος μωρέ, αδιάβαστος ήταν, τι να μας πει τώρα.... 
Δυστυχώς οι ακρότητες αυτά έχουν Στέφανε, σκοτώνουν τη διάκριση, μας κάνουν να νιώθουμε εκλεκτοί, σωτήρες της εκκλησίας, αλλά τι φταίνε οι αφελείς που ακούν τις εκπομπές σου Στέφανε; 
Από την πλάνη αδερφέ δύσκολα βγαίνει ο άνθρωπος, οι δαίμονες είναι οι καλύτεροι θεολόγοι, σε εμπνέουν να μιλάς , να νιώθεις ότι οι άλλοι είναι πλανεμένοι και όχι εσύ... να νιώθεις ότι εσύ έχεις ανδρεία, τόλμη, θεολογική κατάρτιση, και "τι ανάγκη έχεις εσύ τώρα να συμβουλευτείς" σου σφυρίζουν... ποιος Ζήσης, Μεταλλινός, Καψάνης, Γκοτσόπουλος... 
Τι να μας πουν αυτοί τώρα, οι χλιαροί, οι αδιάβαστοι, οι βολεμένοι, ο καθηγητάκος! 
Για αυτό αδερφέ Στέφανε έχε το νου σου. 
Η Μέση και Βασιλική οδός υπάρχει !!! 
Ευλογία για την εκπομπή σου αδελφέ θα ήταν να καλέσεις τον αγαπητό σε όλους ιερέα και ψυχίατρο π. Αντώνιο Στυλιανάκη... μην περιορίζεσαι μόνο στον σεβαστό πατέρα μας Στυλιανό Καρπαθίου. 
Πιστεύω να γνωρίζεις ότι ο π. Στυλιανάκης είναι παλληκάρι Του Χριστού εκλεκτό με διάκριση ανδρεία και αλήθεια, μπορείς αν θέλεις και τον π. Αρσένιο Βλιαγκόφτη και άλλους αξιόλογους. Σίγουρα οι ακροατές της εκπομπής θα ωφεληθούν πολύ. Θέλω να πιστεύω ότι τα αφεντικά τού σταθμού θα το επιτρέψουν κι αν όχι γιατί; 
Τα λόγια αυτά όπως αντιλαμβάνεσαι Στέφανε τα είπαμε με αγαπητική διάθεση για να προστατέψουμε τους αδελφούς από πλάνες και ακρότητες και όχι εμπαθώς 
Ὁ δοκῶν ἑστάναι βλεπέτω μή πέσῃ 
Καλή μετάνοια σε όλους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις