Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Αν τον κοίταζες, δεν θα έβλεπες κάποιο φωτοστέφανο πάνω από το κεφάλι του. Αλλά θα έβλεπες ότι ολόκληρη η γωνία όπου καθόταν, ήταν πιο φωτεινή από το υπόλοιπο ιερό.



Gheorghe Calciu-Dumitreasa
Κλείστε τα μάτια σας, κατευθύνετε την εσωτερική σας προσοχή προς την καρδιά. Η [πνευματική] καρδιά δεν είναι πραγματικά εκεί που την ακούμε, αλλά κάπου πιο ψηλά.

Αυτός είναι ο τόπος της πνευματικής καρδιάς. Όταν κάνετε αυτήν τη σύνδεση, ο νους αρχίζει να ακολουθεί την πνευματική κατεύθυνση της καρδιάς. Τότε θα αλλάξει όλο σου το είναι.

Και τότε, πραγματικά, η δύναμη της προσευχής μπορεί να μετακινήσει βουνά. Ίσως να μην μπορούμε να φτάσουμε ως εκεί, αλλά αυτό που είναι σημαντικό είναι να οργανώσετε τη ζωή της προσευχής σας με τέτοιο τρόπο ώστε να προσεύχεστε και με το μυαλό [νου] και την καρδιά σας.

Όταν προσεύχεσαι, θα νιώσεις μια ζεστασιά, όταν προσεύχεσαι πραγματικά, όταν η καρδιά σου κατέβει στην καρδιά σου, θα νιώσεις μια ζεστασιά.
Αν αυτή η ζεστασιά έρχεται από κάτω προς τα πάνω, τότε είναι από τον διάβολο, μην ξεγελιέστε!

Αν αυτή η ζεστασιά έρχεται από πάνω προς τα κάτω, ή βρίσκει μια θέση στην καρδιά χωρίς να περνά από το κάτω μέρος του σώματος, τότε, είναι το Άγιο Πνεύμα, που μένει μέσα σας.

Μπορεί να φτάσετε σε αυτή την κατάσταση, μετά από πολύ καιρό ... 
Δεν θα κάνω τώρα μια εκτεταμένη αναφορά στην Προσευχή του Ιησού, θα πω μόνο μερικά λόγια. 
Προσευχήσου! 
Προσευχήσου έστω και για 5 λεπτά. 
Για πέντε λεπτά δεν πρέπει να επιτρέψετε ούτε μια περιπλανώμενη σκέψη, εκτός από τη σκέψη μόνο προς τον Θεό, και νιώστε γύρω σας το φτερούγισμα της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος.

Την επόμενη φορά θα μιλήσω περισσότερο για την προσευχή του Ιησού ... 
Και τότε θα νιώσετε πώς το Άγιο Πνεύμα σας επισκέπτεται, σπάνια στην αρχή, αλλά μετά όλο και πιο συχνά, μέχρι να καθίσει στην καρδιά σας για πολύ καιρό.

Κάποτε είδα έναν άνθρωπο, έναν άνθρωπο που συνήθιζε να προσεύχεται με την προσευχή του Ιησού. Ήταν ο Πατήρ Benedict Ghiuș. Ήταν ήδη σε μεγάλη ηλικία και σπάνια λειτουργούσε στο Ιερό Θυσιαστήριο, λόγω της ηλικίας του. Ήταν στο μοναστήρι Cernica [Βουκουρέστι, Ρουμανία], κι όταν περπατούσε στους διαδρόμους της Cernica, ή στην εκκλησία, ήταν σαν άγιος, σαν να αιωρείται. 
Αν και δεν χαμογελούσε, το πρόσωπό του ακτινοβολούσε ευτυχία. Είχα μια αποκάλυψη γι' αυτόν όταν πήγα στη Cernica για να τελέσω τη λειτουργία, και καθόταν σε μια καρέκλα κάπου εκεί, σε μια γωνιά, στο μισοσκόταδο, στην Αγία Τράπεζα. Και όσο προχωρούσε στην προσευχή, τόσο πιο φωτεινή γινόταν η γωνιά του πατέρα. 
Αν τον κοίταζες, δεν θα έβλεπες κάποιο φωτοστέφανο πάνω από το κεφάλι του. Αλλά θα έβλεπες ότι ολόκληρη η γωνία όπου καθόταν, ήταν πιο φωτεινή από το υπόλοιπο ιερό. 
Η Αγία Τράπεζα φωτιζόταν από κεριά, όχι από ηλεκτρικές λάμπες. Και τότε κατάλαβα τι σημαίνει η πρακτική της προσευχής του Ιησού. Γνώριζα γι' αυτόν (όλοι το ήξεραν) ότι εξασκούσε την Καρδιακή Προσευχή... 
Έφτασε σε τόσο υψηλά επίπεδα, κι ότι μέσω της προσευχής που έλεγε ασταμάτητα με την καρδιά του, όπως και με το μυαλό του, έβγαζε τέτοιο φως γύρω του... 
Ήταν κάτι θαυμαστό. 
Οι μοναχοί λένε όταν προσεύχεστε με την προσευχή του Ιησού και φτάνεις στην τέλεια μορφή αυτής της προσευχής, τότε ακόμα κι αν κηρύττεις ή μιλάς σε κάποιον, ή πουλάς κεριά ή κάνεις άλλα πράγματα, σκάβεις στον κήπο, φροντίζεις τα λουλούδια, αδιάκοπα λες με την καρδιά και το μυαλό σου: 
"Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελέησον με τον αμαρτωλό" Αδιάκοπα, χωρίς παύση και χωρίς χωρισμό από τον Θεό. Σαν το μυαλό να έχει χωριστεί σε δύο μέρη, το ένα μέρος να είναι απασχολημένο με τις καθημερινές ασχολίες, και το άλλο μέρος να διατηρεί μόνιμη σχέση με τον Θεό!
Ίσως δεν επιδιώκουμε να φτάσουμε σε αυτό το στάδιο, αλλά ο Θεός είναι μεγάλος, το Άγιο Πνεύμα εκπληρώνει τα πάντα!

 https://fericiticeiprigoniti.net/ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις