Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

- Πήγαινε στον άγιο Γέροντα Βαρσανούφιο και ζήτησε του να κάνει προσευχή γι’ αυτόν, για να του χαρίσει ο Θεός ακόμη ζωή


~784~
Θαύμα που έγινε και από τους δυο Γέροντες.
Κάποιος πολύ ευσεβής και φιλόξενος άνθρωπος που διακονούσε στο Αβραμιαίο έργο (της φιλοξενίας) κινδύνευε να πεθάνει από κάποια αρρώστια. Και επειδή οι γιατροί τον καταδίκασαν, κάποιοι εν Κυρίω αγαπητοί του έστειλαν και ρώτησαν το Γέροντα Ιωάννη αν βρίσκεται ο άρρωστος κοντά στο θάνατο, ώστε να κάνει τη διαθήκη του.

Και ο Γέροντας τους αποκρίθηκε τα εξής.

Το τέλος έφθασε και οφείλει να κάνει τη διαθήκη του. Και αφού τους δήλωσε τα σχετικά με το θάνατό του, είπε στο μοναχό που τον διακονούσε: «Πήγαινε στον άγιο Γέροντα Βαρσανούφιο και ζήτησε του να κάνει προσευχή γι’ αυτόν, για να του χαρίσει ο Θεός ακόμη ζωή, χάριν του αγαθού έργου της φιλοξενίας που επιτελεί. Διότι, αν το ζητήσει ο Γέροντας, θα πραγματοποιηθεί το αίτημά του».

Μόλις ανέβηκε ο διακινητής στο κελλί του Γέροντα Βαρσανουφίου και τον παρακάλεσε για την υγεία του αδελφού, ο Γέροντας έκανε προσευχή, αλλά δεν είπε τίποτε. Και πάλι, για δεύτερη και για τρίτη φορά, τον έστειλε ο Γέ­ροντας Ιωάννης προς τον εν αγίοις μέγα Γέροντα και πάλι έκανε την προσευ­χή, χωρίς να πει τίποτε. Όταν το άκουσε αυτό ο αββάς Ιωάννης, είπε στο διακινητή του : «Δεν θα πεθάνει ο άνθρωπος αυτός με την αρρώστια αυτή, διότι ο Γέροντας έλαβε Χάρη από το Θεό». Τότε ο μοναχός, ο διακινητής του αββά Ιωάννου, ανέφερε το καθετί στους ανθρώπους που είχαν έλθει να ζητήσουν την προσευχή των Γερόντων για την υγεία του αδελφού, ο δε άρρωστος ανάνηψε αμέσως από τη βαριά αρρώστια και ιάθηκε εντελώς με τις ευχές του μεγά­λου και αγίου Γέροντα Βαρσανουφίου και του μιμητή του και ομότροπου Ιωάννου. Και αφού έκαναν γνωστά στον άρρωστο τα σχετικά με την ίαση, πολύ περισσότερο επιδόθηκε στο έργο της φιλοξενίας προς δόξα Θεού.

Βαρσανουφίου και Ιωάννου
κείμενα διακριτικά και ησυχαστικά
(ερωταποκρίσεις) τόμος Γ΄,
εκδόσεις “ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις