Συνταγή για μακαρονάδα με σάλτσα αβοκάντο:
Υλικά για 1 μερίδα / εκτιμώμενος χρόνος 15 λεπτά
½ αβοκάντο (ώριμο)
1 χούφτα φρέσκο σπανάκι
2 κλωναράκια βασιλικό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
½ μισό κουταλάκι σκόνη σκόρδου (ή 1 σκελίδα)
ξύσμα και το χυμό από μισό λεμόνι (ή λάιμ)
αλάτι
φρέσκο πιπέρι
100-120 γραμμ. Μακαρόνια άβραστα
Προαιρετικά: τριμμένη παρμεζάνα
1. Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες
2. Στο ενδιάμεσο, ρίχνουμε σε ένα μπλέντερ ή στο multi το αβοκάντο, το σπανάκι, τον βασιλικό, το λάδι, το σκόρδο, το λεμόνι και το αλάτι, και τα πολτοποιούμε.
3. Όταν βράσουν τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε, (κρατώντας λίγο νερό από την κατσαρόλα), τα βάζουμε σε ένα πιάτο και ανακατεύουμε με την σάλτσα αβοκάντο μέχρι να απλωθεί ομοιόμορφα (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουμε φυλάξει). Σερβίρουμε αμέσως τρίβοντας λίγο φρέσκο πιπέρι και αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγη (ή πολύ) παρμεζάνα.
1 σχόλιο:
Ωραία συνταγή! Θα την δοκιμάσουμε φαίνεται αρκετά εξωτική. Ευχαριστούμε.
Δημοσίευση σχολίου