Σάββατο 27 Μαΐου 2023

Άγιον Όρος - Προς ευλαβείς γονείς.

Άγιον Όρος 
Προς ευλαβείς γονείς. 
Σεβαστοί γονείς χαίρετε! 
Βλέπουμε αυτές τις μέρες τον άδικο πόλεμο και τις συκοφαντίες που δέχεται ο αγαπητός δάσκαλος- σίγουρα όσοι τον γνωρίζουμε δεν θα αμφιβάλλουμε για το ήθος του ότι και να ακούσουμε- ξέρουμε ότι ο Νατσιός ουδέποτε είχε φιλοδοξίες για αρχηγός κόμματος και μετά από πολύ προσευχή δέχτηκε από υπακοή να ασχοληθεί με την πολιτική για την αγάπη Του Χριστού και της πληγωμένης πατρίδος. 
Θα παρακαλούσαμε όλους εσάς, που με τη Χάρη Του βλέπετε καθαρά ποιο είναι το συμφέρον του τόπου να βοηθήσετε με όλες σας τις δυνάμεις τους αφελείς γονείς , τους κυριευμένους από το κοσμικό φρόνιμα, τους παγιδευμένους στην τηλεπαγίδα της λασπολογίας... 
Υπάρχουν καλοπροαίρετοι γονείς που ειλικρινά ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους, αλλά οι καημένοι δεν έτυχαν εκκλησιαστικής παιδείας και δυστυχώς δεν μπορούν να διακρίνουν ότι ο Πανάγαθος Θεός μας λυπήθηκε και έδωσε ευκαιρία στον τόπο, δεν καταλαβαίνουν ότι ο πόλεμος δεν είναι πολιτικός αλλά είναι πνευματικός, έχουμε να κάνουμε με τις αρχές και εξουσίες του αιώνα του απατεώνα και όλοι τώρα πρέπει να βάλουμε πλάτη για το πνευματικό καλο πρωτίστως και για τα υπόλοιπα η Αγάπη Του θα δώσει μετά τα καλύτερα... 
Ας βοηθήσουμε τον γείτονα να κατανοήσει, να ξυπνήσει από το λήθαργο, να πάρει θάρρος να ψάξει την αλήθεια... μεγάλος ο μισθός εν ουρανοίς υπάρχει, όταν αδερφό βοηθήσουμε να βγει από την πλάνη. 
Ναι... υπάρχουν πολλοί καλοπροαίρετοι και ευλογημένοι άνθρωποι δίπλα μας που έχουν άγνοια, πέφτουν εύκολα θύματα της αισχρής παραπληροφόρησης των βοθροκάναλων. 
Δεν μπορούν να διακρίνουν, ότι ακριβοπληρωμένοι δημοσιογράφοι δεν έχουν Χάρη Χριστού, έχουν ξεπουλήσει την συνείδηση τους και τυφλά υπακούνε στα αφεντικά τους. 
Δεν βλέπετε με τι τέχνη στρέφουν την προσοχή μας εκεί που θέλουν; 
Δεν βλέπετε πόσο ύπουλα προσπαθούν να χαλάσουν τον λογισμό σας; αυτοί δεν θέλουν ήθη χρηστά και ευλογημένα. Αν ήθελαν θα είχαν το Νατσιό πρωταγωνιστή στις εκπομπές τους εδώ και χρόνια για το καλό της πατρίδας, δεν θα τον γνώριζαν τώρα.. 
Τόν ταλαίπωρο μαϊντανοτατσόπουλο πρώτο στασίδι στην TV να χύνει δηλητήριο στις ανυποψίαστες ψυχούλες... είδατε ποτέ τη Στεφανίδου να καλέσει ευλαβείς ιερείς να τοποθετηθούν σε κάτι; 
Τόσους μορφωμένους και αξιόλογους ιερείς έχουμε, μόνο να τους χλευάζουν ξέρουν; έστω και δύο φορές το χρόνο να τους καλέσουν στο στούντιο, π.χ τον π.Αναστάσιο Γκοτσόπουλο, τον π. Θεόδωρο Ζήση, τον π. Αντώνιο Στυλιανάκη, τον π. Γεώργιο Σχοινά και άλλους πολλούς ανδρείους ιερείς έχουμε που ξέρουν να τιμούν το ράσο τους, γιατί φοράνε παντελόνια κάτω από αυτό. 
Δηλαδή μόνο καριερίστες ρασοφόρους θα βλέπουμε; σύμμαχους αντίχριστων κυβερνήσεων; και λέμε αντίχριστων, γιατί τα νομοσχέδια που φέρνουν είναι αντίθετα με το ευαγγέλιο Του Χριστού μας!!! 
Ποτέ δεν είδαμε (ο Θεός να τον κάνει Σεβασμιότατο γιατί σεβασμός δεν του αξίζει) τον Σεβασμιωτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως να ελέγξει κυβερνώντες για αθλιότητες και προδοσίες τους; μήπως δεν είναι αυτό το χρέος των Επισκόπων;
Μήπως δεν πρέπει να προστατέψουν το αγαθιάρικο ποίμνιο από τα θηρία; 
Τώρα που του σφύριξαν τα αφεντικά του βγήκε να μιλήσει, για ποιόν δουλεύει άραγε ο Αλεξανδρουπόλεως; Γιατί θέλει να χαλάσει το λογισμό μας, μήπως βλέπει κάτι άσχημο στην προσπάθεια του κόμματος ΝΙΚΗ; γιατί το χτυπά τόσο ύπουλα; 
Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τους καριερίστες ρασοφόρους ,αλλά δεν ωφελεί... όποιος ξέρει, ξέρει! Από Οικουμενιστές πάντως μην περιμένουμε καλό... 
Δόξα τω Θεώ υπάρχουν λίγοι και καλοί! Την ευχή του Κυθήρων Σεραφείμ να έχουμε! 
Εμείς εδώ στο Άγιον Όρος δεν ασχολούμαστε με την πολιτική, ούτε ψηφίζουμε. 
Πρώτη φορά στηρίξαμε την ευλογημένη προσπάθεια του κόμματος ΚΟΙΝΩΝΙΑ πριν χρόνια και τώρα στήν ευλογημένη προσπάθεια του κινήματος ΝΙΚΗ κι αυτό για να βοηθήσουμε τους αδελφούς εν τώ κόσμω να δουν καθαρά. Έχουμε την αίσθηση ότι οι γονείς συνήθισαν στα πρότυπα που προβάλλουν τα μέσα κοινωνικής εξαθλίωσης, και δυστυχώς δεν αντιδρούν, σαν να φοβόνται να μιλήσουν... 
Δεν βλέπουν ότι σε λίγα χρόνια όλες τις διαστροφές θα τις παρουσιάζουν ως κάτι φυσιολογικό; 
Όλοι μας πάνω κάτω, έχουμε τις αμαρτίες της νεότητος... τουλάχιστον στην εποχή μας, είχαμε λίγο τσίπα επάνω μας, λίγο ντροπή, υπήρχαν κρατήματα , είχαμε λίγο σεβασμό, ακόμη και όσοι (όπως εγώ τότε) δεν γνωρίζαμε το θέλημά Του!! 
Τώρα φαίνεται να τα ισοπέδωσαν όλα και εμείς αποβλακωμένοι σαν να ντρεπόμαστε να ομολογήσουμε σθεναρά τον Λόγο Του μην τυχόν και μας πουν γραφικούς... 
Και να πού φτάσαμε τώρα; να δίνει η Αγαθότητα Του ευκαιρία για μετάνοια για εν Χριστώ επανεκκίνηση, (όχι σαν αυτή που διαφημίζει ο Αλεξανδρουπόλεως)... και εμείς σεβαστοί γονείς να μην την αρπάζουμε την ευκαιρία, να μην καταλαβαίνουμε ότι μόνο ο κύριος Νατσιός θα μας εκφράζει στη Βουλή. 
Μα τί πάθαμε; δεν θέλουμε να μείνει κάτι όρθιο για την επόμενη γενιά; δεν βλέπουμε ότι πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία σέ ανθρώπους έντιμους και σοβαρούς; 
Για να έχουμε τη συνείδηση ήσυχη, θα πρέπει να κάνουμε ταπεινά το ανθρώπινο, δηλαδή τήν προσευχούλα και τον διπλανό μας να τον σκουντίσουμε να ξυπνήσει.
Αυτό μπορούμε, αυτό και θα κάνουμε. 
Αν εμείς οι μοναχοί του Αγίου Όρους αυτή την στιγμή τσαλακωνόμαστε και δεν μας νοιάζει να εκτεθούμε προς χάριν της αλήθειας, πόσο μάλλον εσείς οι γονείς θα πρέπει. 
Τέλος να πούμε ότι 
στις μέρες μας αδερφοί, έχουμε την τεχνολογία για ταχυδρόμο, να στείλουμε από μακριά σε φίλους και εχθρούς, το μήνυμα της ευλογημένης ευκαιρίας, τα μεγάλα μέσα, κανάλια και εφημερίδες, όπως βλέπετε ανελέητα χτυπούν και λερώνουν κάθε αγαθό και θεάρεστο. 
Καλό και άγιο το κομποσχοινάκι ,αλλά τώρα μαζί με την προσευχή χρειάζεται και η ιεραποστολή. Ολοι με ανδρεία να βοηθήσουμε να ξυπνήσουν οι γείτονες. 
"Αδελφὸς ὑπὸ ἀδελφοῦ βοηθούμενος ὡς πόλις ὀχυρὰ καὶ ὑψηλή, ἰσχύει δὲ ὥσπερ τεθεμελιωμένον βασίλειον." 
Με τις πρεσβείες των Αγίων ο Πανάγαθος Θεός θα δώσει τα καλύτερα, αν όμως και εμείς πραγματικά το θέλουμε. 
Όλοι να ψάλλουμε κάτι στην Παναγία μας, κλαίει για τα χάλια μας... Αυτή ξέρει πώς θά μας παρηγορήσει. 
Πάντων προστατεύεις, Ἀγαθή, τῶν καταφευγόντων ἐν πίστει τῇ κραταιᾷ σου χειρί, ἄλλην γὰρ οὐκ ἔχομεν ἁμαρτωλοὶ πρὸς Θεόν, ἐν κινδύνοις καὶ θλίψεσιν, ἀεὶ μεσιτείαν, οἱ κατακαμπτόμενοι ὑπὸ πταισμάτων πολλῶν, Μῆτερ τοῦ Θεοῦ τοῦ Ὑψίστου, ὅθεν σοι προσπίπτομεν, Ῥῦσαι πάσης περιστάσεως τοὺς δούλους Σου.

2 σχόλια:

Στυλιανή είπε...

Όταν η εκκλησία προτείνει τους πιστούς να πάνε να κάνουν τά εμβόλια
Οταν έδιωχναν το κόσμο γιατί δεν φορούσε μάσκα
Όταν μεγάλη Παρασκευή δεν κτυπούσαν την καμπάνα για να μην ενοχλεί τους μουσουλμάνους
Οταν φύλαγαν τίς εκκλησίες για να μην μπει ο κόσμος να κοινωνήσει
Όταν είχαν κάνει εμβολιαστηκα κέντρα τις εκκλησίες όλα αυτά με το παπικό νέο ημερολόγιο και τίς ευλογίες του ιερονυμου
Γιατί με το πατριο ημερολόγιο γινόταν το αντίθετο
Την εκκλησία την θυμούνται όπου τους εξυπηρετεί
Ο Χριστός μας να βοηθήσει τά παιδιά του γιατί οι διαβολοι άφησαν την κόλαση και ανέβηκαν στον κόσμο

Stamos Georgiou είπε...

Αμήν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις