Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

αν εμβολιαστεί μεγάλος πληθυσμός, δίνεται η δυνατότητα μεταλλάξεων που ουσιαστικά παρακάμπτουν την άμυνά μας και στη συνέχεια, αυτούς για τους οποίους έγινε το εμβόλιο, αυτούς τους ευάλωτους συνανθρώπους μας, να μην μπορούν να τους προστατεύσουμε πια.


Απόσπασμα από την παρέμβαση του κυρίου Δημητρίου Κούβελα στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης κατά της υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων.

...Η επιστήμη και η ιατρική είναι πεπερασμένα δεν μπορούν να κάνουν όλους τους ανθρώπους καλά. Δυστυχώς η ασθένεια και ο θάνατος είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μας. Δουλειά όμως του γιατρού είναι να κάνει τον κόσμο να νιώθει καλύτερα όχι μόνο να είναι καλύτερα...

...Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, δεν είναι οι παρενέργειες. Είναι η κατάσταση που έχουμε σήμερα οδηγηθεί. Είναι πρώτον, ότι αν εμβολιαστεί μεγάλος πληθυσμός, δίνεται η δυνατότητα μεταλλάξεων που ουσιαστικά παρακάμπτουν την άμυνά μας και στη συνέχεια, αυτούς για τους οποίους έγινε το εμβόλιο, αυτούς τους ευάλωτους συνανθρώπους μας, να μην μπορούν να τους προστατεύσουμε πια. Το τείχος λοιπόν ανοσίας, το οποίο τόσο σκληρά υποστηρίζεται, έχει ακριβώς την αντίθετη πολιτική. Δεν θα πρέπει να εμβολιάζονται όλοι μαζικά. Πρέπει να εμβολιάζονται αυτοί που χρειάζονται, ώστε να διαφυλαχθεί το πολύτιμο αγαθό της προστασίας των λίγων και ευάλωτων. Αυτό φαίνεται από τις δημοσιεύσεις, αυτό λίγο-πολύ καταλαβαίνουμε όσοι μπορούμε να κρίνουμε τις δημοσιεύσεις. 

Ούτε πιο πολλές λεπτομέρειες, ούτε λιγότερες λεπτομέρειες. Αυτό που άμεσα μας ενδιαφέρει είναι, συνάδελφοι και όχι μόνο του υγειονομικού, αλλά συνάδελφοι και δάσκαλοι και καθηγητές που ουσιαστικά δουλεύουν σε έναν επίσης πάρα πολύ ευαίσθητο τομέα, που συντηρεί τον πολιτισμό μας, συντηρεί τη γνώση μας, συντηρεί οτιδήποτε βρίσκεται ανάμεσα σε μας και στο φόβο, επίσης απειλούνται από την εργασία τους. 

Θα πρέπει αυτά να μη συμβαίνουν σε πολιτισμένες κοινωνίες. Και εσείς από τη στιγμή που είστε εδώ είσαστε  συνειδητοί σ' αυτό το γεγονός. Ελπίζω ειλικρινά αυτές οι μεγάλες συγκεντρώσεις που ελπίζω και στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις να είναι το ίδιο, πραγματικά να δείξουν σε αυτούς που παίρνουν αποφάσεις για μας, τον πραγματικό τον αληθινό δρόμο και να αρθούν όλες αυτές οι διακρίσεις που συμβαίνουν στην κοινωνία μας. 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις