Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΜΥΡΟΒΛΥΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ

 

Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΜΥΡΟΒΛΥΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ

ΠΗΓΗ:ΕΔΩ  

ΚΑΝΩΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΓΙΑΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ ΤΗΝ ΥΠΟ ΕΠΤΑ ΣΠΑΘΩΝ ΤΙΤΡΩΣΚΟΜΕΝΗΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΝ ΧΑΡΙΝ ΕΧΟΥΣΑΝ ΑΠΑΛΥΝΑΙ ΣΚΛΗΡΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΔΩ 
Μερικά από τα θαύματα
Η μυροβλυσία από την Εικόνα δεν είναι πάντα η ίδια - την πρώτη εβδομάδα της Μεγάλης Σαρακοστής και της Μεγάλης Εβδομάδος, η μυροβλυσία παγώνει και γενικά κατά καιρούς, σταματάει και μετά πάλι ξεκινάει.Το άρωμα είναι επίσης διαφορετικό, - σαν μέλι, σαν λουλούδια, σαν μόσχος.

Η Μητέρα του Θεού, ταξιδεύει σε φυλακές, νοσοκομεία και γηροκομεία. Παντού οι άνθρωποι προσεύχονται σ’ Αυτήν και λαμβάνουν παρηγορία.

Ο φύλακας της εικόνας, μας αναφέρει μερικά από τα θαύματα. Θυμάμαι, πως έφεραν μπροστά στην Εικόνα έναν παράλυτο νεαρό. Το απόγευμα περπατούσε.

Είδα μία γυναίκα με παράλυτο το δεξί χέρι της· μόλις προσκύνησε την Εικόνα θεραπεύθηκε. Πολλοί θεραπεύονται από δερματικά, και καρκίνο. Μερικοί θεραπεύονται τελείως, άλλοι παίρνουν ανακούφιση. 
Μία έγκυος κυρία με καρκίνο στον μαστό σταυρωνόταν με το μύρο από την Εικόνα της Παναγίας και γέννησε φυσιολογικά και η ίδια έκανε εξετάσεις μετά την γέννα και βγήκαν όλες καθαρές.

Ένας καλός μου φίλος, ένας πρώην διοικητής των Άλφα, των Ειδικών Δυνάμεων Υπηρεσίας Ασφαλείας, πάντα έχριε τους στρατιώτες με μύρο από την Εικόνα πριν πάνε σε μια αποστολή σε καυτά σημεία - για διάσωση ομήρων, και άλλες ειδικές αποστολές. Καμία σφαίρα ποτέ δεν τους άγγιξε.

Πολλοί αδελφοί μπροστά στο Εικόνισμά Της έχουν την επιθυμία να προσεύχονται συνεχώς. Μερικοί λαμβάνουν άφθονη χάρη τόση που νοιώθουν έντονη την αίσθηση της αναξιότητας τους και της αγάπης για τον πλησίον σε σημείο που θέλουν να αγκαλιάσουν όλο τον κόσμο. Νοιώθουν την επιθυμία να προσεύχονται όχι μόνο για τον εαυτό τους αλλά για τους αγαπημένους τους, και για όλους τους ανθρώπους.

Στην Ιερά Μονή Τόλγκα καταγράφηκαν τα εξής περιστατικά: 
Η ηγουμένη Ν. είχε αμφιβολίες σχετικά με το θαύμα της ανάβλυσης του Αγίου Μύρου από την Εικόνα, θεωρώντας το απάτη. Χρίσθηκε με άγιο μύρο και για την απιστία της, στο μέτωπό της εμφανίστηκε μία κόκκινη κηλίδα σαν κάψιμο και πονούσε! Όταν μετανόησε και ο ιερέας την ξαναέχρισε με μύρο από την Εικόνα της Μητέρας του Θεού, δεν θεραπεύτηκε μόνο, αλλά ένοιωσε μία απέραντη αγαλλίαση και ειρήνη στην ψυχή. 
Η αδελφή Κ. ανέφερε τα εξής: 
Όταν πήγα στην Εικόνα «Η Πραΰνουσα καρδίας κακάς» ήμουν κυριευμένη από βαριά θλίψη. Με δάκρυα προσευχήθηκα στην Μητέρα της καρδιάς κι ένιωσα ότι ήταν ζωντανή, με άκουγε και με παρηγορούσε. Ήθελα όλο και πιο πολύ να ανοίξω την καρδιά μου σ’ αυτήν και να κλάψω. Επίσης ήθελα πιο πολύ να προσεύχομαι. Τόσο ζωντανή ένιωθα την παρουσία της στην Εικόνα αυτή. 
Πολλές αδελφές μπροστά στο Εικόνισμά Της έχουν μία επιθυμία να προσεύχονται συνεχώς. 
Σύμφωνα με τις προσευχές μας, η Εικόνα μας δίνει διάφορα θαύματα και θεραπείες. Μας βοηθάει να φύγει όλη η θλίψη, η αρρώστια και κάθε άλλο βάσανο, σπεύδει στην αδυναμία μας, ικετεύει τον Υιό Της να μας συγχωρεί. Κάθε μία των δεήσεών μας παρακινεί την Παρθένο να μεσιτεύει για μας στον Κύριο ακόμα πιο πολύ,ώστε να μας ελεήσει και τώρα και στην μέλλουσα ζωή. Γι’ αυτό προσευχόμαστε στην Μητέρα του Θεού με τα εξής λόγια: «Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς».

Δίπλα στην Εικόνα της Παναγίας νιώθεις την καρδιά ανάλαφρη να γεμίζει χαρά και ειρήνη. Η Μητέρα του Θεού μέσω της Εικόνος Της μας χαρίζει πνευματική δύναμη και την επιθυμία της αδιάλειπτης προσευχής, η ψυχή αισθάνεται κοντά της την παρουσία της Μητέρας του Θεού. Χρειάζεται να προσευχόμαστε στην Θεοτόκο για να πραΰνει τις καρδιές μας και να τις γεμίσει με συμπόνοια και αγάπη του ενός για τον άλλο.

Μέσα από τα θαύματα της Θαυματουργού Εικόνος «Η Πραΰνουσα καρδίας κακάς» πολλοί ενδυναμώνονται στην πίστη, αλλά και πολλοί άνθρωποι επιστρέφουν στον Θεό. Η άφθονη ανάβλυση του μύρου με δυνατή ευωδία και αίμα, λέει στον κόσμο ότι είναι ζωντανή. Ακουμπώντας την θαυματουργή εικόνα νιώθουμε ότι ακουμπάμε αυτή την ίδια την Βασίλισσα των Ουρανών, την Προστάτιδα και βοηθό και παρηγορήτριά μας.

Παναγία μου πράυνε, θεράπευσε, γλύκανε τις πέτρινες, αναίσθητες και πονηρές καρδιές μας!…

Απολυτίκιον της Παναγίας της 
«Πραΰνουσας τας κακάς (σκληράς) Καρδίας». 
Ήχος πλ. α΄. Τον συνάναρχον Λόγον.
Δρ Χαραλάμπους Μ. Μπούσια

Θεοτόκε Παρθένε, ρομφαία δίστομος
διήλθε σου την καρδίαν,
προφήτης ως Συμεών
σοι προείπεν, ότε Τόκον σου σταυρούμενον
είδες και σπάθαι νυν επτά
των ημών αμαρτιών
τιτρώσκουσι σην καρδίαν,
την τας ξηράς και ανίκμους
ημών καρδίας απαλύνουσαν. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις