Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Χουσάφι



Το Χουσάφι είναι το παραδοσιακό έδεσμα των Αγιορειτών μετά το Τριήμερο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. 
Υλικά: 
400 γρ. σταφίδες ξανθές
400 γρ. δαμάσκηνα ξερά
400 γρ. βερίκοκα ξερά
3 ξύλα κανέλας
2 φλιτζάνια μέλι
400 γρ. ζάχαρη
2 φλούδες πορτοκαλιών 
Εκτέλεση: 
Μουσκεύουμε από το βράδυ σε κατσαρόλα με το ανάλογο νερό όλα τα υλικά. Την άλλη μέρα τα βράζουμε για 40 λεπτά, ώσπου να δέσει το ζουμί. Είναι έτοιμο όταν το μείγμα γίνει ένας μέτριος χυλός.
Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο του Αγιορείτη μοναχού π. Νικήτα "Παραδοσιακές Αγιορείτικες Συνταγές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις